Madáretetők: mik a legfontosabb tudnivalók?

A folyamatosan romló időjárás miatt egyre aktuálisabbá válik a madáretetők kihelyezése. Sokan már évek óta raknak ki az élőlények számára eleséget, közülük páran kitapasztalhatták, hogy mi a legjobb a madarak számára. Egyesek még csak most vágnak ebbe bele, így nincs túl sok információjuk a madáretetők megfelelő használatával kapcsolatban. Most itt a lehetőség, hogy az érintettek hozzájussanak a fontos tudnivalókhoz.

Az etetési időszak október végétől egészen áprilisig tart, tehát még tavasszal is bátran kint hagyhatja a madáretetőt. Amennyiben elkezdi az etetést, nagyon fontos, hogy ne hagyja abba, és folyamatosan biztosítsa az élőlények számára az eleséget, mert így már igénylik a gondoskodást és visszajárnak a madáretetőkhöz. Ha váratlanul vége az etetésnek, az végzetes is lehet a madarak számára. Legyen körültekintő, és mindig legyen a háznál megfelelő magkeverék, és rendszeresen ellenőrizze a madáretető tartalmát, hiszen ebben az időszakban óriási a felelősség! A megfelelő mennyiségű eleség mellett gondoskodjon a madáretető tisztaságáról is. A kihelyezett etetőt nagyon sok madár keresi fel, és megvan az esély arra, hogy közöttük vannak fertőzöttek, betegek is. Mindenképp el kell kerülni, hogy a terület betegségek gócpontjává váljon, ezt pedig csak alapos takarítással lehet megakadályozni. A tisztításhoz semmiképp se erős vegyszereket használjon, hanem neomagnolos vizet! A Neomagnolt többek között ivóvíz fertőtlenítéshez is alkalmazzák. A madáretetőt mindig védett helyre tegye, ahol nem érhetik el a kutyák, macskák, egyéb kisállatok.

Ha még nem szerezte be a madáretetőt, vásárolja meg egyszerűen és kényelmesen webshopunkból! Kínálatunkban többféle minőségi terméket találhat a kategórián belül, amik hosszú éveken át kiszolgálják a madarakat. Az etetőket kedvező áron kínáljuk, ezért anyagi szempontból is érdemes minket választani. Ha bővebb információkra lenne szüksége, bátran keressen fel bennünket a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

További bejegyzések

Bújózsák: minden macska kedvence

Az interneten megszámlálhatatlan macskás videó található, amelyekben egy, vagy több macska akkor is bemászik valamibe, ha feleakkora, mint ő maga, és ott

Telefon: +36202501757
E-mail: info@kutyafalat.hu