A horgászbotok típusairól bővebben

horgászbotok típusainak teljes körű bemutatása szinte lehetetlen, hiszen megszámlálhatatlan altípus létezik, de a főbb horgászbot-fajtákat összefoglaljuk, hogy mindenki megtalálhassa a számára leginkább megfelelőt.

A spiccbot ideális választás lehet a horgászattal még csak most ismerkedők számára, mivel a használata egyszerű. Általában 2 méteres hossztól indul, és akár 7 méteres is lehet. Előnye, hogy alacsony ára miatt mindenki számára elérhető. Hátránya, hogy kis távolságokat lehet vele meghorgászni, és gyakorlat nélkül a nagyobb halakhoz nem alkalmas, de természetesen a spiccbotok között is találhatunk drágább és nagyobb halak megfogására alkalmas darabokat.

A rakós horgászbot elsősorban a versenyhorgászok körében terjedt el, de az átlag horgászok körében is egyre népszerűbb, hiszen a legeredményesebb horgászatot teszi lehetővé. A nevét arról kapta, hogy több részből áll, így különféle méretekre rakható össze – leginkább 9, 11 és 13 méteres hosszban vásárolható meg. Előnye, hogy rövid idő alatt sok halat lehet vele fogni, ha nem számít a halak mérete, hátránya a magas ára, valamint, hogy számos kiegészítő felszerelés szükséges ahhoz, hogy a rakós horgászbot eredményes lehessen.

horgászbotok típusai közül a gyűrűsorral szerelt horgászbotok a következőek, amelyek esetében egy orsóra is szükség lesz a horgászathoz. Több típusuk is létezik, mint például a fenekezésre szolgáló, vagy a bojlis horgászbotok. Általában 3-4 méteres hosszig készülnek, attól függően, hogy melyik módszerre lehet őket használni.

A pergető horgászbotok a következőek, amelyek a műcsalis horgászatra szolgálnak. Jellemzően 2 métertől 2,7 méterig készülnek, de rövidebbek is előfordulnak, hosszabb kivitelben azonban nem vásárolhatóak meg. Egy pergető horgászbot típustól függően 4-5 ezer forinttól már elérhető.

Végül a speciális horgászbotok típusai következnek: a harcsázó, márnázó és a surf horgászbotok. Ezek egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek, ezért nem sorolhatóak be más kategóriákba. Hatalmas erőtartalékkal és nagy dobósúllyal rendelkeznek, bírják az extrém terhelést, ennek megfelelően az áruk is magasabb a többinél.

Amennyiben horgászbotot szeretne vásárolni, tekintse meg kínálatunkat, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

További bejegyzések

Bújózsák: minden macska kedvence

Az interneten megszámlálhatatlan macskás videó található, amelyekben egy, vagy több macska akkor is bemászik valamibe, ha feleakkora, mint ő maga, és ott

Telefon: +36202501757
E-mail: info@kutyafalat.hu