Őszi vedlés

Itt az ősz és ezzel együtt a vedlés időszaka is!

A kutyák kétszer vedlenek egy évben. A tavaszi vedlés sokkal intenzívebben és gyorsabban történik, míg az őszi ennél jóval lassabban. Ennek az az oka, hogy ilyenkor készül fel a télre, hosszabb és sűrűbb bundát növeszt, ami megvédi a zord időjárástól.

Mit tehetünk ebben az időszakban?

Minden nap fésüljük át alaposan kutyusunkat. Ezzel nemcsak az elhalt szőrszálakat tüntethetjük el, de segítjük vele kedvencünk bőrének vérkeringését is. Nem utolsó sorban pedig, imádni fogja a minden napos kényeztetést.

Ezzel persze magunknak is segítünk ha benti kutyusunk van. Sokkal kevesebb lesz a szőr a lakásban, ami lássuk be ebben az időszakban különösen megkeseríti minden gazdi életét.

Érdemes ilyenkor több tápanyagot is a szervezetébe juttatni. A tél közeledtével az immunrendszerét is erősíteni kell.

A prémium minőségű tápok nem tartalmaznak színezéket és ízfokozókat sem, viszont rengeteg tápanyag van bennük, amelyek elengedhetetlenek a kutyák számára.

Táplálékkiegészítőként a sörélesztő a legjobb választás, ezzel felgyorsítva a vedlést. Kúraszerűen kell alkalmazni a vedlés időszaka alatt az ételre szórva. Kb 6 héten keresztül. De választhatunk más vitaminokat is, amelyek bőr – és szőrtáplálók. Ezek kaphatók tabletta, csepp, de akár olaj formájában is.

További bejegyzések

A horgászbotok típusairól bővebben

A horgászbotok típusainak teljes körű bemutatása szinte lehetetlen, hiszen megszámlálhatatlan altípus létezik, de a főbb horgászbot-fajtákat összefoglaljuk, hogy mindenki megtalálhassa a számára leginkább megfelelőt.

Telefon: +36202501757
E-mail: info@kutyafalat.hu

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020.07.11.-től – 2020.07.19.-ig webáruházunk szabadság miatt zárva tart. Megrendeléseiket természetesen ebben az időszakban is fogadjuk, de a kiszállítás csak 2020.07.20.- tól történik, előre egyeztetett időpontban. Megértésüket köszönjük!